top of page
EPB verslaggeving door Nitra

EPB staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat, een regelgeving die van toepassing is op nieuwbouw- en ingrijpende renovatieprojecten in de Europese Unie. Een EPB-verslaggeving is het proces waarbij de energieprestaties en het binnenklimaat van een gebouw worden berekend en gerapporteerd volgens de EPB-regelgeving.

 

Tijdens een EPB-verslaggeving worden verschillende aspecten van het gebouw geanalyseerd, waaronder:

  1. Isolatie: De thermische isolatie van de bouwschil, inclusief muren, daken, vloeren, ramen en deuren, wordt beoordeeld om te bepalen hoeveel warmteverlies er optreedt.

  2. Ventilatie: De ventilatiesystemen van het gebouw worden geëvalueerd om te zorgen voor een gezond binnenklimaat en om te voldoen aan de vereisten voor luchtdichtheid en ventilatie-efficiëntie.

  3. Verwarming en koeling: De energie-efficiëntie van de verwarmings- en koelsystemen wordt beoordeeld, evenals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie of warmtepompen.

  4. Luchtdichtheid: De luchtdichtheid van het gebouw wordt gemeten om ongecontroleerde luchtinfiltratie te verminderen en energieverlies te minimaliseren.

 

Op basis van deze analyse wordt een EPB-verslag opgesteld dat de energieprestaties van het gebouw weergeeft, inclusief een E-peil (energieprestatiepeil) en K-peil (isolatiepeil). Dit verslag is vaak vereist bij de bouwaanvraag en moet worden ingediend bij de bevoegde instanties als onderdeel van het bouwproces.

EPB Verslaggeving

Zij tonen hun vertrouwen in ons

bottom of page